Zapisz się na newsletter i zyskaj 5 % rabatu na pierwsze zakupy
Wybieraj spośród 1000+ wzorów opłatków
Kupuj bez obaw - zwrot do 60 dni

Masa Cukrowa Lukier Plastyczny Śnieżno Biały 250G

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,50 zł 13.50
ilość szt.
Zyskujesz 150 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

MASA CUKROWA/LUKIER PLASTYCZNY

Masa cukrowa nazywana jest inaczej lukrem plastycznym lub fondantem. Z masy cukrowej stworzymy wyszukane i oryginalne figurki, a także mniejsze dekoracje do babeczek. Lukier plastyczny można dowolnie barwić specjalnymi barwnikami spożywczymi lub syropami owocowymi. Obłożymy nim nie tylko torty, lecz także inne ciasta (np. marchewkowe lub czekoladowe).

Cechy produktu:

Waga: 250 g

Zastosowanie:

  • Jadalny lukier plastyczny, super masa o idealnych parametrach plastycznych do modelowania i dekorowania słodkich wyrobów.
  • Idealnie nadaje się do powlekania ciast-tortów, modelowania figurek, dekoracji w stylu Angielskim, koronek, falbanek, różyczek, listków itp.
  • Wysokiej klasy masa cukrowa przeznaczona jest nie tylko dla profesjonalistów ale również dla osób bez doświadczenia, ceniących sobie estetykę w wypiekach.

Zalety:

  • Charakteryzuje się wspaniałym zapachem marcepanu, pysznym smakiem, dużą paletą ładnych czystych i nasyconych kolorów ponadto plastycznością i elastycznością, nie pęka, nie kruszy się, nie lepi się nadmiernie do rąk, nie wysycha zbyt szybko (optymalny czas do modelowanie), łatwo się wałkuje.
  • Po nałożeniu na tort delikatnie obsycha z zewnątrz zachowując wewnątrz miękkość.
  • Produkt zapakowany próżniowo długo zachowuje swoją plastyczność i zapach, nadaje się do zamrażania.
  • Masa produkowana jest na bieżąco pod zamówienia, posiada wymagane atesty i 6 miesięczny okres przydatności do spożycia.
  • Do każdego opakowania dołączona jest sposób użycia, przechowywania, składniki i data przydatności do spożycia.
  • Nie zawiera żelatyny.
  • Do obłożenia standardowej wielkości tortu o średnicy 26cm potrzeba od 400-500g masy w zależności od rozwałkowanej grubości.
  • W Naszej ofercie znajdują się również inne kolory mas cukrowych do wyboru.

Sposób użycia:

Jest niezwykle prosty, przed użyciem dobrze wyrobić masę i masa już jest gotowa do modelowania.

❌Jeśli jest zbyt miękki dodać przesianego cukru pudru lub schłodzić w lodówce (około 2 godzin).

Skład:

Cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, woda, środek zagęszczający E466, środek konserwujący E202, regulator kwasowości-kwasek cytrynowy E330, gliceryna spożywcza E422, aromat marcepanowy, barwnik E133. Nie zawiera żelatyny.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl