Szpatułki i Noże Cukiernicze
26,90 zł
29,90 zł
Noże cukiernicze i szpatułki do tortu to obowiązkowe wyposażenie każdego cukiernika, niezależnie od tego, czy wypiekiem ciast zajmuje się profesjonalnie, czy amatorsko. Dzięki tym akcesoriom można stworzyć piękne desery i ciasta, które będą zachwycać swoim efektownym wyglądem. Oferujemy szeroki wybór noży, szpatułek i łopatek do ciasta, które są nieocenioną pomocą podczas tworzenia cukierniczych stylizacji.
Profesjonalne szpatułki do tortu
Szpatułki cukiernicze mogą mieć różne długości i rozmiary. Tradycyjna szpatułka do tortu służy przede wszystkim do tynkowania tortów i jest niezwykle pomocna podczas nakładania polewy czy lukru. Dzięki niej nakładanie i rozprowadzanie kremów na różne rodzaje ciasta jest niezwykle proste i szybkie. Szpatułki pomagają idealnie wygładzić powierzchnię gotowego ciasta i odpowiednio przygotować ją pod najróżniejsze dekoracje. Jednak szpatułki cukiernicze to niezwykłe bogactwo różnych rozmiarów i kształtów, dzięki czemu możesz je wykorzystać podczas wykonywania różnych cukierniczych zadań. Duża szpatułka do tortu z rączką ułatwi przełożenie ciasteczek na blaszkę, pomoże wyrównać kształt bezy i przenieść tort na paterę. Specjalna szpatułka do tynkowania pozwoli Ci elegancko wykończyć ciasto obłożone kremem, a łopatka do ciasta pomoże wyciągnąć ciasto z naczynia i przenieść je na blaszkę. Szpatułki do tortu możesz kupić pojedynczo lub w najróżniejszych zestawach.
Uniwersalna łopatka do ciasta
Łopatka do ciasta służy do mieszania oraz wyjmowania ciasta z miski. Łopatki silikonowe są zaokrąglone w narożnikach, dzięki czemu doskonale dopasowują się do każdego garnka lub miski. Za pomocą takiej szpatułki w łatwy sposób wyciągniesz wyrobione ciasto z naczynia i przełożysz je do foremki.
Plastikowe skrobaki do kremu
Popularne skrobaki do ciasta pozwalają idealnie wyrównać masę kremową na torcie lub nadać jej piękne wzory za pomocą odpowiednio wyciętych ząbków na krawędzi. Takie szpatułki mogą mieć różne kształty, a każda krawędź może być wyposażona w inny wzór, który pomoże pięknie ozdobić powierzchnię wypieków.
Noże cukiernicze do ciasta
Każdy cukiernik rozumie, jak istotna jest elegancka stylizacja tortu. Efektowny kształt ciasta, równomierne pokrycie lukrem lub polewą, zachowanie symetrii to podstawa, jeśli chodzi o atrakcyjne wypieki. Dlatego w przypadku biszkoptów i wysokich tortów przekładanych masą kremową doskonale sprawdzi się nóż cukierniczy, który pozwoli Ci przygotować równe warstwy tortu. Możesz do tego wykorzystać klasyczne noże cukiernicze z ząbkami albo nóż strunowy do ciasta.
Nóż strunowy do cięcia tortu
Nóż cukierniczy pozwala na precyzyjne krojenie nawet delikatnego biszkoptu, co wcale nie jest łatwym zadaniem. Za pomocą noża strunowego do tortu możesz stworzyć wyjątkowo równe warstwy ciasta, które idealnie będą się prezentować przełożone kolorowym kremem. To specjalny przyrząd do krojenia ciasta, który składa się z bardzo ostrej struny tnącej umieszczonej pomiędzy stelażem. Nóż strunowy do cięcia ciasta może posiadać jedną strunę lub więcej, umożliwiając krojenie poszczególnych warstw ciasta w tym samym momencie. To przede wszystkim doskonałe rozwiązanie do krojenia biszkoptu, z którego przygotowuje się kilkuwarstwowe torty.
Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze noża do ciasta?
Wybierając nóż strunowy do cięcia ciasta, warto zwrócić uwagę na kilka istotnych elementów:
-
długość struny tnącej,
-
wysokość stelaża,
-
jakość wykonania,
-
prosty sposób demontażu lub wymiany struny,
-
możliwość regulacji struny tnącej,
-
łatwy sposób czyszczenia.
Nóż do ciasta ze strunowym ostrzem powinien być wykonany z bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności materiałów. Duże znaczenie ma również łatwość jego użytkowania oraz czyszczenia. W naszej ofercie znajdziesz tylko noże cukiernicze sprawdzonych producentów, które ułatwią Ci pracę podczas przygotowywania najróżniejszych wypieków.
Nóż strunowy do tortu, szpatułka i łopatka do ciasta
Noże i szpatułki do ciasta to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają piec efektowne słodkości. Takie akcesoria mogą być wykonane z różnych materiałów. Najczęściej spotkasz szpatułki ze stali oraz sztucznego tworzywa. Cukiernicze szpatułki mogą mieć różne zastosowanie. Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na szpatułkę, czy nóż strunowy do cięcia tortu, oferowane przez nas produkty są bardzo łatwe w utrzymaniu czystości, nie przebarwiają się, nie chłoną wilgoci oraz zapachów i są całkowicie bezpieczne dla zdrowia.